Premis Finestres
de narrativa

Títol

Por qué volvías cada verano

Autor/a

Belén López Peiró (Buenos Aires, 1992) es una escritora y periodista argentina. Estudió Periodismo y Ciencias de la Comunicación. Ha coordinado diversos talleres de escritura de no ficción con perspectiva de género y ha colaborado con importantes medios internacionales como El País. Ha publicado las novelas Por qué volvías cada verano (2018), que ha recibido el Premio Concurso Narrativas a Escena 2023 del Festival KMAmèrica para la adaptación al teatro, y Donde no hago pie (2021). Sus obras han sido traducidas al catalán, francés, inglés, italiano y portugués. Actualmente vive en Barcelona, adonde ha cursado el Máster en Creación Literaria (UPF), y escribe su tercera novela.

Editorial

Las afueras

Certamen

Longlist Premi Finestres de Narrativa en Espanyol 2020

SInopsis

“Por qué volvías cada verano” narra els abusos patits per l’autora durant l’adolescència per part d’un familiar pertanyent a les forces policials, així com les conseqüències que aquest cas va tenir al seu entorn familiar i social.
Valent-se d’un llenguatge directe i cru, Belén López Peiró escriu contra el sistema, contra l’entramat de silenci que intento fer callar-la i contra si mateixa.
I ho fa, no només per denunciar aquells fets, sinó també el context que els va fer possibles i recompondre mitjançant l’escriptura allò que la violència d’aquell home brutal va fer fallida.
Amb un muntatge fracturat, entrellaçant diferents veus i texts judicials, l’autora crea un llibre polifònic i difícil de catalogar.
Una obra que, partint de l’experiència personal de l’autora ia través de la literatura, es converteix en un acte polític que ens obliga a mirar on preferiríem no fer-ho.

HISTÒRIC DE PREMIATS

català

ESPANYOL