Premis Finestres
de narrativa

Títol

Páradais

Autor/a

Fernanda Melchor nació en el puerto de Veracruz, en México. Es autora del libro de crónicas Aquí no es Miami (2018) y de las novelas Falsa liebre (2013; 2022), Páradais (2021) y Temporada de huracanes (2017), esta última traducida a más de treinta idiomas y finalista del prestigioso premio Booker International en 2020. Todos ellos publicados por Random House. Su trabajo ha merecido diversos reconocimientos nacionales e internacionales, como el Premio Anna Seghers 2019, el Premio Internacional de Literatura de Alemania y el Premio PEN a la Excelencia Literaria 2018.

Editorial

LRH

Certamen

Longlist Premi Finestres de Narrativa en Espanyol 2021

SInopsis

En un conjunt residencial de luxe, dos adolescents inadaptats es reuneixen a les nits per embriagar-se d’amagat i compartir les seves fantasies desgavellades. Franco Andrade, obès i solitari, addicte a la pornografia, somia seduir a la veïna del costat una atractiva dona casada, mare de família-, per qui ha desenvolupat una obsessió malsana; mentre que Polo, el seu reti company, fantasieja a renunciar a la seva angoixant ocupació com a jardiner de l’exclusiu fraccionament i fugir de casa seva, del seu poble infestat de narcos, i del jou de la seva dominant mare. Davant la impossibilitat d’aconseguir allò que cadascú creu merèixer, Franco i Polo maquinaran un pla tan pueril com macabre.

Páradais, escrita per Fernanda Melchor, una de les escriptores mexicanes més destacades de l’actualitat, explora la facilitat amb què el desig es pot convertir en obsessió i, més encara, en violència, alhora que narra l’aliança entre els pols oposats de la societat mexicana contemporània.

HISTÒRIC DE PREMIATS

català

ESPANYOL