Premis Finestres
de narrativa

Títol

Ja estem morts, amor

Autor/a

La trajectòria com a novel·lista de Xavier Aliaga comença l’any 2005 amb el títol Si no ho dic, rebente. Amb aquesta obra, publicada per l’editorial Moll, obté el Premi Vila de Lloseta de narrativa. Amb Els neons de Sodoma, apareguda el 2009, guanya el premi Andròmina de narrativa dels Premis Octubre de l’any 2008. L’any 2011 publica l’obra Vides desafinades, títol que li val el Premi Joanot Martorell de narrativa de Gandia del mateix any i el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians de narrativa del 2012.

També és autor de la novel·la juvenil El meu nom no és Irina, publicada l’any 2013 i guanyadora del Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians de narrativa i del Premi Samaruc de l’Associació de Bibliotecaris Valencians del 2014 i de la novel·la negra Dos metres quadrats de sang jove, apareguda l’any 2014. Amb la novel·la Les quatre vides de l’oncle Antoine es va adjudicar el premi Pin i Soler 2017 de Tarragona.

Editorial

Angle Editorial

Certamen

Shortlist Premi Finestres de Narrativa en Català 2021

SInopsis

L’Anaïs va morir quan tenia setze anys i té una història per explicar. La dels seus pares, Tristany i Minerva, de com es coneixen, s’enamoren i comencen una vida plegats. Una història de passió, compromís, ascensos professionals, rutines, traïcions i malentesos que podria ser com qualsevol altra. Si no fos perquè els pares s’hauran d’enfrontar a la pitjor de les pèrdues. I hauran de continuar vivint i decidir si encara es podran reconstruir com a parella.

Xavier Aliaga ha escrit una novel-la íntima i colpidora, narrada per la veu emotiva, incisiva i minuciosa d’Anaïs, que ens condueix magistralment fi ns a un fi nal sorprenent en què els lectors també hauran de plantejar-se què som capaços de fer per no trencar-nos.

El jurat ha dit

Per la sensibilitat en el tractament d’una història que narra el dol quotidià sense renunciar al dramatisme de les emocions extremes, per l’ajustament de l’estratègia i la veu narrativa a la història narrada, per la capacitat de convertir la novel·la en una reconstrucció del passat familiar i personal que avança al marge dels camins fressats, amb una capacitat de sorpresa que, sense efectismes, aprofundeix els sentits de la descoberta i reivindica el poder redemptor de la literatura.

HISTÒRIC DE PREMIATS

català

ESPANYOL