Premis Finestres
de narrativa

Títol

Guilleries

Autor/a

Ferran Garcia Moreno va néixer a la Plana de Vic i això explica moltes coses. Ha publicat les novel·les Recorda que moriràs (Males Herbes, 2016), Blasfèmia (Males Herbes, 2019) i Guilleries (Males Herbes, 2022). En poesia, és autor de Larva (Lleonard Muntaner Editor, 2017; premi de poesia Pare Colom) i del poemari inèdit Magror (XXI Premi de poesia Pere Badia, 2021). Pel que fa als relats, és autor de Mil vegades Llàtzer, premiat al concurs Cryptshow 2016) i publicat en el recull Deu relats ecofuturistes (Editorial Males Herbes, 2016), Vulgata (primer Premi relat de terror i misteri Pratdip, 2019), que forma part dels Contes per al (des)confinament (Editorial Males Herbes, 2020), Òpera Creus (guanyador del concurs literari Recvll 2020, sobre la figura de Miquel Creus) o Els sis dits de l’enyor inclòs a Escut i altres contes (Cossetània Edicions, 2021). No és estrany veure’l agenollat en algun dels confessionaris de la ciutat dels Sants.

Editorial

Males Herbes

Certamen

Longtlist Premi Finestres de Narrativa en català 2022

SInopsis

Taradell, darrers anys del segle XIX. Mentre juga a prop del riu, en Boi descobreix un rastre de sang. Seguir-lo significarà desenterrar el passat i marcarà l’inici d’una aventura que l’obligarà a separar-se de la seva família, amagar-se a dins els esbarzers i fugir de les partides de pistolers que circulen per la Plana. En Boi cavalcarà entre la boira, en un viatge que li permetrà descobrir l’amistat, l’amor, la crueltat i el dolor.

‘Guilleries’és un western crepuscular, una novel-la de formació sobre la culpa i la redempció, que celebra la vida en totes les seves manifestacions. Una bellesa que no s’atura davant la violència i la brutalitat més antigues.

HISTÒRIC DE PREMIATS

català

ESPANYOL