Premis Finestres
de narrativa

Títol

Els desperfectes

Autor/a

Irene Pujadas i Farré (Sant Just Desvern, 1990) va treballar cinc anys a la revista butxaca, va ser una de les tres fundadores de la revista BRANCA i ha escrit articles i contes en mitjans com l’Ara Llegim, La Llança, Sàpiens, Barcelona Metròpolis o La Lectora. Ha publicat el recull de contes Els desperfectes (L’Altra, Premi Documenta 2020) i actualment treballa a Angle Editorial.

Editorial

L’Altra Editorial

Certamen

Longtlist Premi Finestres de Narrativa en Català 2021

SInopsis

Els desperfectes són vint-i-un contes que abracen la grolleria i l’humor negre i que exploren, entre altres qüestions, els finals de l’amistat, de l’amor, de la vida , els consells dels altres, els periquitos perduts, els bons àpats, la lacra del turisme, els moviments de l’escriptura i les formes de la fe, la credulitat o la manera, sovint hilarant, com els humans afrontem les tragèdies. Àgils i llegidors, senzills en la forma i profundament vitals en el contingut, els contes d’Els desperfectes formen un conjunt irreverent i incòmode, de vegades fosc i pertorbador, de vegades hilarant i grotesc.

El vetllen al seu taller mateix, envoltats de bustos i de torsos. És el que en Iannis Aramakis hauria volgut. La seva mort és un èxit, plena de models i d’artistes, de cossos bonics. A en Gómez li roben la bossa allà mateix, a la vetlla. Li sembla una falta de respecte. La Nora diu: Podríem cuinar fesolada i tzatziki, en honor al difunt. En Gómez diu: Per què no, i també diu: Quina colla d’impresentables.

HISTÒRIC DE PREMIATS

català

ESPANYOL