Premis Finestres
de narrativa

Títol

Ambrosia

Autor/a

Nascut a Granollers, es va formar al Conservatori d’aquesta ciutat amb Josep M. Roger, amb Albert Attenelle a l’Escola de Música de Barcelona i amb Christopher Elton i Nelly Akopian a la Royal Academy of Music de Londres, on va graduar-se amb la màxima distinció (el DipRAM) l’any 1992.

Va ser guardonat en concursos nacionals i internacionals. Ha tocat en la majoria de països europeus, Àsia i Amèrica. Qualificat pel prestigiós crític nord-americà Harold C. Schomberg com a “un pianista sòlid i intel·ligent“, el repertori de Jordi Masó inclou música de totes les èpoques, amb una especial dedicació a la música dels segles XX i XXI. Ha estrenat moltes obres que alguns destacats compositors actuals li han dedicat.

És el pianista català amb una discografia més extensa. Entre els més de cinquanta discos que ha enregistrat, destaquen els sis CD amb l’obra completa per a piano de Frederic Mompou (Naxos) i els tretze de la integral de Joaquín Turina (Naxos). També ha gravat les integrals pianístiques de Robert Gerhard, Xavier Montsalvatge, Déodat de Sévérac, Joaquim Homs, José Antonio Donostia, Ricard Lamote de Grignon i Joan Massià, a més de discos dedicats a Mario Castelnuovo-Tedesco, Josep M. Ruera, Salvador Brotons, Josep Soler i Benet Casablancas.

És professor de piano a l’Esmuc (Escola Superior de Música de Catalunya) i al Conservatori de Granollers. Des de 1996, és membre del grup BCN 216 dedicat a la difusió de la música contemporània. L’any 2008 va ser guardonat amb l’Associated Royal Academy of Music (ARAM) a Londres, distinció que aquesta institució atorga als seus ex alumnes més destacats.

Ha publicat també els llibres de narrativa Els reptes de VladimirCatàleg de monstresLes mil i unaPolpaLa biblioteca fantasma, i la novel·la L’hivern a Corfú.

Editorial

Males Herbes

Certamen

Longlist Premi Finestres de Narrativa en Català 2020

SInopsis

Jordi Masó és un especialista en les distàncies curtes.

Llegint els seus contes breus, brevíssims, el lector no podrà evitar que se li escapi una rialla o un somriure de complicitat.

Les seixanta-sis narracions que conformen “Ambrosia” són petites peces d’orfebreria literària que posen de manifest que Jordi Masó, en poques línies pot explicar novel-les senceres.

HISTÒRIC DE PREMIATS

català

ESPANYOL