Premis Finestres
de narrativa

Títol

A les dues seran les tres

Autor/a

Sergi Pàmies (París, 1960) ha publicat en aquesta editorial els reculls de contes T’hauria de caure la cara de vergonyaInfeccióLa gran novel·la sobre Barcelona (Premi de la Crítica Serra d’Or), L’últim llibre de Sergi PàmiesSi menges una llimona sense fer ganyotes (premis Ciutat de Barcelona i Lletra d’Or), La bicicleta estàtica (Premi Maria Àngels Anglada), Cançons d’amor i de pluja, L’art de portar gavardina (Premi de la Crítica Serra d’Or) i A les dues seran les tres, a més de les novel·les La primera pedra (Premi Ícaro), L’instint (Premi Prudenci Bertrana) i Sentimental. Traduït al castellà, al francès, a l’alemany, a l’italià, al grec, a l’anglès i al xinès, també és autor de Confessions d’un culer defectuós, Premi Internacional de Periodisme Vázquez Montalbán i col·laborador en diversos mitjans de comunicació.

Editorial

Quaderns Crema

Certamen

Longlist Premi Finestres de Narrativa en Català 2023

SInopsis

Als contes de A les dues seran les tres, la memòria es converteix en revisió de l’experiència, la crònica en compromís amb el passat i la fantasia en un joc que, en funció de l’estat d’ànim, il·lumina, pertorba o reconforta.
Esdeveniments històrics o anècdotes deliberadament privades es confabulen en favor de la narració, sempre eloqüent i persuasiva, en què Sergi Pàmies, fidel a una veu i a un estil inconfusibles, aprofundeix en el domini de la tendresa i la digressió, així com en l’equilibri entre la ironia i la perspicàcia. Tot al servei d’una mirada, resignadament incerta, sobre el pas ja sigui endavant o enrere del temps.

HISTÒRIC DE PREMIATS

català

ESPANYOL