PremiOs Finestres
de narrativa

Título

País barroc

Autor/a

És doctor en Filologia clàssica per la Universitat de Barcelona (UB). Ha publicat diverses obres d’assaig i de ficció, com ara El gos cosmopolita i dos espècimens més (Acontravent, 2011), un assaig a mig camí entre la reflexió filosòfica i la narrativa, la novel·la Els estranys (Edicions de 1984, 2017), distingida amb diversos premis com el premi Llibreter, El fugitiu que no se’n va (Edicions de 1984, 2018), sobre Santiago Rusiñol i la irrupció de la modernitat, Els fundadors (Ara Llibres, 2020), una història dels impulsors de la Fundació Bernat Metge a inicis del segle XX i Profecia (Edicions del 1984, 2023) Com a traductor, ha traslladat al català autors com Plató, Goethe, Alèxandros Papadiamandis, Joseph Roth o Peter Sloterdijk, entre d’altres. Actualment presideix La Casa dels Clàssics, un projecte sorgit de la Col·lecció Bernat Metge que promou la creació, el pensament i la difusió dels clàssics universals en llengua catalana. També ha publicat l’assaig breu La ira (Fragmenta, 2020), dins la sèrie «Pecats capitals» i, recentment, la crònica País barroc (L’Avenç, 2020).

Editorial

L’Avenç

Certamen

Shortlist Premio Finestres de Narrativa en Catalán 2020

SInopsis

El país barroc es un lugar donde los hombres primitivos salen a desenterrar su mundo, donde el rock de California hace volar a adolescentes y un ácido puede hacerlos viajar muy lejos, donde los bosques se van comiendo iglesias poco a poco o se alzan por insultar a un agente del Estado; es un lugar donde la memoria individual se funde con las piedras y la sangre de las generaciones pasadas, donde el abuelo de noventa años sube al tejado como si nada y los hijos, en un piso del Eixample, duermen en paz.
Once textos de una rara intensidad, donde la memoria personal y familiar se funde con un paisaje agreste como la historia vivida.

El jurado ha dicho

Por la sensibilidad con la que hilvana una novela de aprendizaje y una historia del país, por la originalidad de la lectura artística que hace de la herencia del barroco en la cultura catalana, por la riqueza, la precisión y la economía de la prosa.

HISTÒRIC DE PREMIATS

català

ESPANYOL