Premis Finestres
de narrativa

Títol

Què

Autor/a

Max

Max (Barcelona 1956). Artista català amb una extensa carrera en el món dels còmics, i una de les més importants figures del novè art europeu. Des dels seus inicis, quan va crear a personatges tan populars com Gustavo o Peter Pank, fins a treballs més recents i experimentals com Fiuuu & Graac, Max ha desplegat un repertori gràfic i narratiu capaç de moure en tots els registres i gèneres. Amb la seva línia clara i el seu domini del mitjà, narra històries amb una inusitada sensibilitat i una patent voluntat de ruptura i experimentació.

Editorial

Editorial Finestres

Certamen

Guanyador del Premi Finestres de Còmic en català 2021

SInopsis

Què ens presenta un pelegrinatge en el qual el protagonista, i la veu interior que l’acompanya, es van trobant tota una sèrie de personatges estrafolaris a través dels quals es plantegen alguns dels temes rellevants i conflictius del nostre moment social. La història segueix el patró clàssic del “viatge iniciàtic”, però el seu contingut subverteix les regles pròpies d’aquest gènere, amb un to humorístic que oscil·la entre la ironia i l’esperpent.

El jurat ha dit

De l’obra volem celebrar el retorn de Max al text, amb una obra reflexiva carregada d’humor intel·ligent amb una narrativa arrelada als conflictes contemporanis, els quals dissecciona amb humor intel·ligent i distanciament irònic. En l’obra Max es manté fidel al seu camí de depuració expressiva i en l’assimilació de la tradició tant del novè art com d’altres manifestacions culturals. Destaquem també l’excel·lència i el virtuosisme gràfic en una obra amb un traç depurat, emmarcada dins del seu viratge cap a minimalisme.

HISTÒRIC DE PREMIATS

català

ESPANYOL